Benodigdheden (voor 5 liter soep)
- Voor de kippenbouillon 1/2 soepkip
- 2 wortels
- 3 stengels bleekselder
- 2 stengels prei
- 1ui
- tijm
- laurierblad
- peterseliestengel
- Voor de soep 2kg soepasperges
- 0,5kg asperges A-kwaliteit
- 0,5l room
- maïzena expres of roux
- currypoeder
- peper & zout
- peterselie
Kippen-groentebouillon snij alle ingrediënten grof en doe in een soep- ketel >>> voeg 5l water toe >>> laat zachtjes aan de kook komen >>> 1,5 uur op een zacht vuurtje trekken >>> zeef de bouillon (deze bouillon kan voor diverse soepen gebruikt worden. Soep schil de soepasperges en snij in grove stukken (van de schil kan je ook nog een bouillon maken, let op dat deze niet te bitter is) >>> laat zachtjes garen in de bouillon >>> mixen >>> binden met maïzena expres of ander bindmiddel >>> room toevoegen >>> snuifje currypoeder >>>peper en zout >>> schil de A-asperges>>> snij in stukjes als garnituur >>> werk af met fijngehakte peterselie
Tip: Garneer de soep met wat roerei en gerookte zalm om de soep extra feestelijk te maken.
Wil je deze aspergesoep alvast een keertje proeven? Dat kan, dit gerecht is verkrijgbaar bij Traiteur Peter Cremers.
Wil je deze aspergesoep alvast een keertje proeven? Dat kan, dit gerecht is verkrijgbaar bij Traiteur Peter Cremers.