Het recept van deze week kregen we van Yves Aerts, chef
kok van AmitiƩ, een van de nieuwe pareltjes in Kinrooi.
Mooie meid is een vis afkomstig uit de Noordzee. Enigszins
frappant, maar in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden ziet deze
vissoort er eigenlijk gewoon ontzettend lelijk is. De naam heeft dus eerder een
ludieke bijklank. Voor de asperges in het gerecht maakt Yves graag gebruik van
de diensten van zijn buurman Nico.
De bereidingstijd bedraagt ongeveer 1u30. Dit zijn de
benodigdheden:
- Mooie meid (heekfilet met vel)
- Asperges (groene en witte)
- Zwarte olijven (ontpit)
- Spinazie
- Look
- Sjalot
- Waterkers
- Melkerijboter
- Wortel
Bereidingswijze:
- Droog de zwarte olijven 1u op 180°C, laat ze afkoelen en mix met de blender de olijven tot crumble
- Schil de asperges, kook de schillen in zout water met een beetje melkerijboter. Schillen verwijderen en asperges 5 min. afkoken in dezelfde bouillon
- Stoof de fijngesneden sjalot met look en spinazie
- Kruid met peper, zout en nootmuskaat
- Voor de saus: sjalot, wortel en eventueel restanten van vis aanstoven. Bevochtigen met witte wijn en laten inkoken. Beetje room aan toevoegen. Mix de waterkers erdoorheen
- Kruid de vis met peper en zout, bak ze krokant op de velzijde. Laat hem verder garen op de vleeskant.
Dit recept is zeker eens het proberen waard. Kies bij de bereiding vooral voor streekeigen producten, die smaken natuurlijk nog lekkerder en geven jouw gerechten een speciale touch. Voor meer van deze lekkere gerechten, verwijzen we je graag door naar de website van AmitiƩ.