Beste lezer
Stel u even voor: Geistingen, een typisch Maasdorpje in de negentiende eeuw. We staan in het midden van het plaatselijke Mariapark. De inwoners staan gezellig te keuvelen op straat. Dat is niet vreemd. In zo’n klein dorpje hoort iedereen elkaar eigenlijk wel te kennen.
Tussen die inwoners vinden we een jongeman terug: Jan Vinken. Geboren en getogen Geistingenaar, maar bovenal een man met een missie: bier brouwen. In 1866 richtte hij in dat kleine dorpje een brouwerij op. Hij leerde de stiel van zijn schoonvader. Wat volgde was een opeenvolging van generaties bierbrouwers, tot in 1937 de oorlog het brouwen een halt toe riep.
Daar bleef het gelukkig niet bij. Enkele jaren later, met name in 2017, kwam door diezelfde samenwerking de Maaslenjer-Tripel op de markt. Het resultaat: twee bieren om u tegen te zeggen. Gebouwd op traditie, passie en nostalgie.
De kracht van onze bieren zit hem in de smaak. Dat maakt dat ze ook heerlijk te combineren zijn met andere streekproducten. De Vinken-blond is bijvoorbeeld heerlijk bij verse Kinrooise asperges met een stukje vis. Of drink de biertjes gezellig op een van onze terrassen aan de Maas. Wij kunnen u verzekeren, u zal zelden zoveel passie in één glas hebben geproefd.
Jaarlijks brouwen we van beide bieren om en bij de 10.000 liter. Zowel binnen als buiten de gemeente Kinrooi zijn de bieren aan een sterke opmars bezig terwijl Nederlands-Limburg ook stilaan fan begint te worden. Dat is mooi meegenomen, maar laat ons toch maar vooral vandaag en nu genieten van die mooie bieren. Morgen zien we wel weer verder!
Laat ons samen Kinrooi verder op de kaart zetten en genieten van dag tot dag, zoals ook Jan Vinken deed.
Jan, deze is voor jou.
Groetjes
Het Vinkenbier team
Wil je het volledige verhaal lezen en de unieke link ontdekken tussen Vinken-blond en de Maaslenjer, oftewel de band tussen de familie Vinken en de familie Narinx? Neem dan zeker eens een kijkje op www.geistingervinkenbier.be.