$type=grid$c=3$m=0$sn=0$show=home

$type=carousel$cls=4$c=9$m=0$show=home

$hide=mobile$show=home

KINROOI HET WEER

In de kijker: Vinken-blond en Maaslenjer, passie uit Geistingen


Beste lezer

Stel u even voor: Geistingen, een typisch Maasdorpje in de negentiende eeuw. We staan in het midden van het plaatselijke Mariapark. De inwoners staan gezellig te keuvelen op straat. Dat is niet vreemd. In zo’n klein dorpje hoort iedereen elkaar eigenlijk wel te kennen.

Tussen die inwoners vinden we een jongeman terug: Jan Vinken. Geboren en getogen Geistingenaar, maar bovenal een man met een missie: bier brouwen. In 1866 richtte hij in dat kleine dorpje een brouwerij op. Hij leerde de stiel van zijn schoonvader. Wat volgde was een opeenvolging van generaties bierbrouwers, tot in 1937 de oorlog het brouwen een halt toe riep.



Vandaag, meer dan 150 jaar na de opening van deze brouwerij, wordt de passie van de familie Vinken weer opgenomen. In 2012 staken familie, kenners, sympathisanten en brouwers de koppen bij elkaar. Vertrekkende vanuit een aloud recept trok de groep naar verschillende brouwers. Uiteindelijk stapte Abdijbrouwerij Ter Dolen mee in het verhaal, met de lancering van de Vinken-blond in 2013 tot gevolg.

Daar bleef het gelukkig niet bij. Enkele jaren later, met name in 2017, kwam door diezelfde samenwerking de Maaslenjer-Tripel op de markt. Het resultaat: twee bieren om u tegen te zeggen. Gebouwd op traditie, passie en nostalgie.





De kracht van onze bieren zit hem in de smaak. Dat maakt dat ze ook heerlijk te combineren zijn met andere streekproducten. De Vinken-blond is bijvoorbeeld heerlijk bij verse Kinrooise asperges met een stukje vis. Of drink de biertjes gezellig op een van onze terrassen aan de Maas. Wij kunnen u verzekeren, u zal zelden zoveel passie in één glas hebben geproefd.

Jaarlijks brouwen we van beide bieren om en bij de 10.000 liter. Zowel binnen als buiten de gemeente Kinrooi zijn de bieren aan een sterke opmars bezig terwijl Nederlands-Limburg ook stilaan fan begint te worden. Dat is mooi meegenomen, maar laat ons toch maar vooral vandaag en nu genieten van die mooie bieren. Morgen zien we wel weer verder!

Laat ons samen Kinrooi verder op de kaart zetten en genieten van dag tot dag, zoals ook Jan Vinken deed.

Jan, deze is voor jou.

Groetjes
Het Vinkenbier team



Wil je het volledige verhaal lezen en de unieke link ontdekken tussen Vinken-blond en de Maaslenjer, oftewel de band tussen de familie Vinken en de familie Narinx? Neem dan zeker eens een kijkje op www.geistingervinkenbier.be.

$show=/p/streekproducten.html$type=blogging$l=1$c=10$m=0$p=1

$show=/p/recepten.html$type=blogging$l=1$c=10$m=0$p=1

$show=/p/restaurants.html$type=blogging$l=1$c=10$m=0$p=1

$show=/p/nieuws.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/evenementen.html$type=one$m=0$rm=1$sn=1$c=5$p=1

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/faq.html

$show=home

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

Naam

events,13,faq,4,in de kijker,69,nieuws,62,nieuwsbrief,56,recepten,20,restaurants,12,streekproducten,20,VVV Kinrooi,25,
ltr
item
Asperges uit Kinrooi: In de kijker: Vinken-blond en Maaslenjer, passie uit Geistingen
In de kijker: Vinken-blond en Maaslenjer, passie uit Geistingen
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgcWUUODHv4xcywTF94rlAYT1hFYPk3m1nk5h2jNJeVqBkKvp5KGDPzzTommHzMDf4-SvoYgDLrjtVXbAQHbPb4LWPiePkNkFer1BqDGbHCYKPUexA4OZzKsr6P37FT5hJBijdY2k6ViG9E/s640/DSC09002.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgcWUUODHv4xcywTF94rlAYT1hFYPk3m1nk5h2jNJeVqBkKvp5KGDPzzTommHzMDf4-SvoYgDLrjtVXbAQHbPb4LWPiePkNkFer1BqDGbHCYKPUexA4OZzKsr6P37FT5hJBijdY2k6ViG9E/s72-c/DSC09002.JPG
Asperges uit Kinrooi
https://www.aspergesuitkinrooi.be/2019/07/in-de-kijker-vinken-blond-en-maaslenjer.html
https://www.aspergesuitkinrooi.be/
https://www.aspergesuitkinrooi.be/
https://www.aspergesuitkinrooi.be/2019/07/in-de-kijker-vinken-blond-en-maaslenjer.html
true
5196586728442941399
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten TOON ALLE Ontdek meer Reply Cancel reply Delete door Home PAGINA'S UPDATES Bekijk alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volgen THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy