$type=grid$c=3$m=0$sn=0$show=home

$type=carousel$cls=4$c=9$m=0$show=home

$hide=mobile$show=home

KINROOI HET WEER

Gerecht van de week: Lauwwarme hopscheuten met mousseline van Maaslenjer, handgepelde grijze garnalen, jonagold en gebrand eigeel.



Yves Aerts, chef van Amitié heeft ons volgend gerecht met het streekbier Maaslenjer doorgestuurd:

Lauwwarme hopscheuten met mousseline van maaslenjer, handgepelde grijze garnaal, jonagold en gebrand eigeel. 

Benodigdheden voor 4 personen:
- 200 g hopscheuten
- 1 fles Maaslenjer
- 6 eigelen
- 50 g melkerijboter
- sap van een halve limoen
- 1 jonagold, geschild
- 100 g handgepelde grijze garnalen

Bereiding:
Hopscheuten: Was de hopscheuten in wat citroenwater voor een mooie frisse kleur. Kook ze 1 min in kokend water, giet ze af en koel ze af in koud water.

Mousseline: Kook de Maaslenjer in tot de helft. Laat afkoelen. Meng 2 eigelen met 75 g van de ingekookte maaslenjer.

Jonagold: verwijder het klokhuis. Snij in dunne schijven en steek ze uit met een rond vormpje.

Eigeel: eigeel voorzichtig scheiden van het wit, beetje olie erop en afbranden met gasbrander. Of als alternatief van een gepocheerd ei.

Bak de scheuten in boter op met peper, zout en beetje nootmuskaat. Dresseer op bord. Klop ondertussen de mousseline, voeg de boter toe en dan het limoensap. Nappeer de scheuten met de saus. Grijs garnalen erop verdelen. Appelschijf met daarop het ei.

Smakelijk!

$show=/p/streekproducten.html$type=blogging$l=1$c=10$m=0$p=1

$show=/p/recepten.html$type=blogging$l=1$c=10$m=0$p=1

$show=/p/restaurants.html$type=blogging$l=1$c=10$m=0$p=1

$show=/p/nieuws.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/evenementen.html$type=one$m=0$rm=1$sn=1$c=5$p=1

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/faq.html

$show=home

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

Naam

events,16,faq,4,in de kijker,75,nieuws,68,nieuwsbrief,62,recepten,20,restaurants,12,streekproducten,26,VVV Kinrooi,28,
ltr
item
Asperges uit Kinrooi: Gerecht van de week: Lauwwarme hopscheuten met mousseline van Maaslenjer, handgepelde grijze garnalen, jonagold en gebrand eigeel.
Gerecht van de week: Lauwwarme hopscheuten met mousseline van Maaslenjer, handgepelde grijze garnalen, jonagold en gebrand eigeel.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhaXWzp1pDJalysufjlKCvZ2wQN0OPC1CbzscLhmab8bW5DxMq_dLL9kGkL8KFCijMd-zMF-rY8_cWcy0vnQJeNn1nV79SrGVeyVllJg4ZJ7rsmTfrjQyZI1F02AgM9hONt3MZT7Y74BKF5/s640/Lauwwarme+hopscheuten+met+mousseline+van+maaslenjer_1.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhaXWzp1pDJalysufjlKCvZ2wQN0OPC1CbzscLhmab8bW5DxMq_dLL9kGkL8KFCijMd-zMF-rY8_cWcy0vnQJeNn1nV79SrGVeyVllJg4ZJ7rsmTfrjQyZI1F02AgM9hONt3MZT7Y74BKF5/s72-c/Lauwwarme+hopscheuten+met+mousseline+van+maaslenjer_1.jpg
Asperges uit Kinrooi
https://www.aspergesuitkinrooi.be/2020/03/gerecht-van-de-week-lauwwarme.html
https://www.aspergesuitkinrooi.be/
https://www.aspergesuitkinrooi.be/
https://www.aspergesuitkinrooi.be/2020/03/gerecht-van-de-week-lauwwarme.html
true
5196586728442941399
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten TOON ALLE Ontdek meer Reply Cancel reply Delete door Home PAGINA'S UPDATES Bekijk alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volgen THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy