Yves Aerts, chef van Amitié heeft ons volgend gerecht met het streekbier Maaslenjer doorgestuurd:
Lauwwarme hopscheuten met mousseline van
maaslenjer, handgepelde grijze garnaal, jonagold en gebrand eigeel.
Benodigdheden voor 4 personen:
- 200 g hopscheuten
- 1 fles Maaslenjer
- 6 eigelen
- 50 g melkerijboter
- sap van een halve limoen
- 1 jonagold, geschild
- 100 g handgepelde grijze garnalen
Bereiding:
Hopscheuten: Was de hopscheuten in wat citroenwater voor een mooie frisse kleur. Kook ze 1 min in kokend water, giet ze af en koel ze af in koud water.
Mousseline: Kook de Maaslenjer in tot de helft. Laat afkoelen. Meng 2 eigelen met 75 g van de ingekookte maaslenjer.
Jonagold: verwijder het klokhuis. Snij in dunne schijven en steek ze uit met een rond vormpje.
Eigeel: eigeel voorzichtig scheiden van het wit, beetje olie erop en afbranden met gasbrander. Of als alternatief van een gepocheerd ei.
Bak de scheuten in boter op met peper, zout en beetje nootmuskaat. Dresseer op bord. Klop ondertussen de mousseline, voeg de boter toe en dan het limoensap. Nappeer de scheuten met de saus. Grijs garnalen erop verdelen. Appelschijf met daarop het ei.
Smakelijk!
- 200 g hopscheuten
- 1 fles Maaslenjer
- 6 eigelen
- 50 g melkerijboter
- sap van een halve limoen
- 1 jonagold, geschild
- 100 g handgepelde grijze garnalen
Bereiding:
Hopscheuten: Was de hopscheuten in wat citroenwater voor een mooie frisse kleur. Kook ze 1 min in kokend water, giet ze af en koel ze af in koud water.
Mousseline: Kook de Maaslenjer in tot de helft. Laat afkoelen. Meng 2 eigelen met 75 g van de ingekookte maaslenjer.
Jonagold: verwijder het klokhuis. Snij in dunne schijven en steek ze uit met een rond vormpje.
Eigeel: eigeel voorzichtig scheiden van het wit, beetje olie erop en afbranden met gasbrander. Of als alternatief van een gepocheerd ei.
Bak de scheuten in boter op met peper, zout en beetje nootmuskaat. Dresseer op bord. Klop ondertussen de mousseline, voeg de boter toe en dan het limoensap. Nappeer de scheuten met de saus. Grijs garnalen erop verdelen. Appelschijf met daarop het ei.
Smakelijk!