$type=grid$c=3$m=0$sn=0$show=home

$type=carousel$cls=4$c=9$m=0$show=home

$hide=mobile$show=home

KINROOI HET WEER

Aspergesoep van traiteur Peter Cremers



Als traiteur ben ik weer in mijn nopjes en vind ik asperges een prachtige groente waar ik super graag heerlijke recepten mee klaar maak. Maar een echte lekkere kop aspergesoep blijft toch nog steeds een topper, vandaar dat ik graag mijn recept met jullie deel.


Recept aspergesoep

Benodigdheden : voor 5 liter soep

Voor de kippenbouillon: 1/2 soepkip, 2 wortels, 3 stengels bleekselder, 2 stengels prei, 1ui, tijm, laurierblad en peterseliestengel

Voor de soep: 2kg soepasperges, 0,5kg asperges A- kwaliteit, 0,5l room, maïzena expres of roux, currypoeder, peper, zout, peterselie

Werkwijze:

We beginnen met het bereiden van een lekkere kippen-groentebouillon.  We doen alle ingrediënten die we eerst grof versnijden in een soepketel en voegen daarna 5l water toe. Laat zachtjes aan de kook komen en laat dan een anderhalf uur op een zacht vuurtje verder trekken. Zeef deze bouillon en we hebben dan een basis voor een lekkere soep. Deze bouillon kan trouwens voor diverse soepen gebruikt worden.

We schillen de soepasperges en snijden deze in grove stukken. Deze zetten we op in de bouillon en laten ze zachtjes garen. Van de schillen kunnen we ook nog een bouillon maken maar let op dat deze niet te bitter is. Als de asperges gaar zijn mixen we de soep en binden ze dan met maïzena expres of een ander bindmiddel. We voegen daarna de room toe en smaken de soep af met een snuifje currypoeder, zout en peper van de molen. De A- asperges schillen we en versnijden we in stukjes om te gebruiken  als garnituur. Om te garneren gebruiken we ook nog wat fijngehakte peterselie.

Tip: Garneer de soep met wat roerei en gerookte zalm om de soep extra feestelijk te maken.





Recept: traiteur Peter Cremers

Processieweg 19

3640 Kinrooi, 

Tel. +32 (0)89 70 39 53

www.traiteurpetercremers.be

We Proosten op het aspergeseizoen met onze eigen Yep-Yacon gin!!!

$show=/p/streekproducten.html$type=blogging$l=1$c=10$m=0$p=1

$show=/p/recepten.html$type=blogging$l=1$c=10$m=0$p=1

$show=/p/restaurants.html$type=blogging$l=1$c=10$m=0$p=1

$show=/p/nieuws.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/evenementen.html$type=one$m=0$rm=1$sn=1$c=5$p=1

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/faq.html

$show=home

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

Naam

faq,2,in de kijker,31,nieuws,42,nieuwsbrief,20,recepten,14,restaurants,9,streekproducten,8,VVV Kinrooi,1,
ltr
item
Asperges uit Kinrooi: Aspergesoep van traiteur Peter Cremers
Aspergesoep van traiteur Peter Cremers
https://1.bp.blogspot.com/-lqG55qlgreY/YHc35XrLGJI/AAAAAAAAAsc/2lOAaLNdzgAy9HgRh39731rwAqcsjKa9QCLcBGAsYHQ/w640-h354/Peter%2BCremers.png
https://1.bp.blogspot.com/-lqG55qlgreY/YHc35XrLGJI/AAAAAAAAAsc/2lOAaLNdzgAy9HgRh39731rwAqcsjKa9QCLcBGAsYHQ/s72-w640-c-h354/Peter%2BCremers.png
Asperges uit Kinrooi
https://www.aspergesuitkinrooi.be/2021/04/aspergesoep-van-traiteur-peter-cremers.html
https://www.aspergesuitkinrooi.be/
https://www.aspergesuitkinrooi.be/
https://www.aspergesuitkinrooi.be/2021/04/aspergesoep-van-traiteur-peter-cremers.html
true
5196586728442941399
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten TOON ALLE Ontdek meer Reply Cancel reply Delete door Home PAGINA'S UPDATES Bekijk alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volgen THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy