Als traiteur ben ik weer in mijn nopjes en vind ik asperges een prachtige groente waar ik super graag heerlijke recepten mee klaar maak. Maar een echte lekkere kop aspergesoep blijft toch nog steeds een topper, vandaar dat ik graag mijn recept met jullie deel.
Recept aspergesoep
Benodigdheden : voor
5 liter soep
Voor de kippenbouillon: 1/2 soepkip, 2 wortels, 3 stengels
bleekselder, 2 stengels prei, 1ui, tijm, laurierblad en peterseliestengel
Voor de soep: 2kg soepasperges, 0,5kg asperges A- kwaliteit,
0,5l room, maïzena expres of roux, currypoeder, peper, zout, peterselie
Werkwijze:
We beginnen met het bereiden van
een lekkere kippen-groentebouillon. We
doen alle ingrediënten die we eerst grof versnijden in een soepketel en voegen daarna
5l water toe. Laat zachtjes aan de kook komen en laat dan een anderhalf uur op
een zacht vuurtje verder trekken. Zeef deze bouillon en we hebben dan een basis
voor een lekkere soep. Deze bouillon kan trouwens voor diverse soepen gebruikt
worden.
We schillen de soepasperges en snijden deze in grove
stukken. Deze zetten we op in de bouillon en laten ze zachtjes garen. Van de
schillen kunnen we ook nog een bouillon maken maar let op dat deze niet te
bitter is. Als de asperges gaar zijn mixen we de soep en binden ze dan met
maïzena expres of een ander bindmiddel. We voegen daarna de room toe en smaken
de soep af met een snuifje currypoeder, zout en peper van de molen. De A-
asperges schillen we en versnijden we in stukjes om te gebruiken als garnituur. Om te garneren gebruiken we
ook nog wat fijngehakte peterselie.
Tip: Garneer de soep met wat roerei en gerookte zalm om de soep extra feestelijk te maken.
Recept: traiteur Peter Cremers
Processieweg 19
3640 Kinrooi,
Tel. +32 (0)89 70 39 53
We Proosten op het aspergeseizoen met onze eigen Yep-Yacon gin!!!