$type=grid$c=3$m=0$sn=0$show=home

$type=carousel$cls=4$c=9$m=0$show=home

$hide=mobile$show=home

KINROOI HET WEER

Gouden tips voor het lekkerste witte goud




Het aspergeseizoen is in volle gang.  Maar hoe weet je nu of de asperges vers zijn?  En hoe schil je ze en gaar je asperges het best? 

Onze plaatselijke expert,  aspergeboer Johan Driessens geeft hier graag een woordje meer uitleg over.

Het is een eenvoudige truc om te weten of de asperges echt vers zijn? 

‘Wrijf de asperges tegen elkaar, als ze een piepend geluid maken, zoals piepschuim, zijn ze vers.  Dan zingen ze, wordt ook wel eens gezegd.  Check ook de onderzijde, die mag niet uitgedroogd zijn.  Witte asperges waarvan de kop blauwpaars is, zijn niet minderwaardig, ze hebben het daglicht gezien voor ze geoogst werden.  Dit kan helemaal geen kwaad, ze zijn niet minderwaardig en smaken niet anders.  Maar het oog wil uiteraard ook wat en daarom worden in de meest restaurants mooi witte asperges geserveerd.


Asperges schillen is helemaal niet moeilijk.  Je legt ze plat op een snijplank en schilt met een dunschiller van kop tot kontje.  Wees niet te ruw zo dat je ze niet in twee breekt, maar schil grondig genoeg, want de schil is taal en niet lekker om te eten.  Snijd ook de houterige onderzijde eraf.

Bij verschillende van onze aspergeboeren kan je ook geschilde asperges kopen!  Nog gemakkelijker..




Asperges koken: Best kook je ze in een hoge aspergepot waarin je de asperges rechtop, met de kop naar boven, kan zetten.  Vul de pot met water en zorg dat de kopjes boven blijven staan, ze zijn zachter en garen veel sneller.  Wacht tot het water kookt, laat nog 1 à2 minuutjes koken.  Zet het vuur uit en laat de asperges, afhankelijk van de dikte nog vijf minuten verder garen in het hete water.

Zij ze beetgaar, dan zijn de asperges klaar.  Dit kan je checken door de onderzijnde er af te snijden en te proeven.  Prik niet in de asperges om het te testen, want dan splijten ze.

Je kan je asperges uiteraard ook in grote kookpot plat koken, maar dan zullen de kopjes sneller plat gekookt zijn.  Hou je van variatie?  Bak dan de asperges eens in de pan tot ze beetgaar zijn of op de grill, dan hebben ze meer een nootachtige smaak.


Hier nog een paar adresjes om het witte goud vers van het veld te krijgen:

Aspergebedrijf Driessens, Haeldersheidestraat 6 te Molenbeersel

Aspergebedrijf henckens-Snijkers, Kessenicherweg 27 te Geistingen

Aspergeboer Nick Suylen, Maasstraat 42 te Ophoven

Aspergeboer Simons, Nagelstraat 29 te Geistingen

Aspergeboer Jos Hendrikx, Reystraat 50 te Ophoven

Meer gegevens van deze aspergebedrijven: Kinrooise aspergeboeren



$show=/p/streekproducten.html$type=blogging$l=1$c=10$m=0$p=1

$show=/p/recepten.html$type=blogging$l=1$c=10$m=0$p=1

$show=/p/restaurants.html$type=blogging$l=1$c=10$m=0$p=1

$show=/p/nieuws.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/evenementen.html$type=one$m=0$rm=1$sn=1$c=5$p=1

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/faq.html

$show=home

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

Naam

events,15,faq,4,in de kijker,71,nieuws,64,nieuwsbrief,58,recepten,20,restaurants,12,streekproducten,22,VVV Kinrooi,26,
ltr
item
Asperges uit Kinrooi: Gouden tips voor het lekkerste witte goud
Gouden tips voor het lekkerste witte goud
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhWdbVJMoqL2C_w0WfhyphenhypheneptoI6bTHXzacu2pzo6w6iBkwfRK_DLe1oO-0Y_Xdwp4NAvVbMyhUZDCjs0qmCEiWrgKBOzb9p4jv8HSKjthkQepp4hCsSMMCBRlPO13qa42jYDrsLbsY5CZWLm/w640-h404/asparagus-5038254_1920.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhWdbVJMoqL2C_w0WfhyphenhypheneptoI6bTHXzacu2pzo6w6iBkwfRK_DLe1oO-0Y_Xdwp4NAvVbMyhUZDCjs0qmCEiWrgKBOzb9p4jv8HSKjthkQepp4hCsSMMCBRlPO13qa42jYDrsLbsY5CZWLm/s72-w640-c-h404/asparagus-5038254_1920.jpg
Asperges uit Kinrooi
https://www.aspergesuitkinrooi.be/2021/05/gouden-tips-voor-het-lekkerste-witte.html
https://www.aspergesuitkinrooi.be/
https://www.aspergesuitkinrooi.be/
https://www.aspergesuitkinrooi.be/2021/05/gouden-tips-voor-het-lekkerste-witte.html
true
5196586728442941399
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten TOON ALLE Ontdek meer Reply Cancel reply Delete door Home PAGINA'S UPDATES Bekijk alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volgen THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy