$type=grid$c=3$m=0$sn=0$show=home

$type=carousel$cls=4$c=9$m=0$show=home

$hide=mobile$show=home

KINROOI HET WEER

Kinrooi, Bocholt en Bree willen gasten verleiden met een "stroom aan belevingen"


 

Het nieuwe magazine ‘Een stroom aan belevingen’ is het startschot van een toeristische samenwerking tussen de drie Noord-Limburgse gemeenten Bocholt, Bree en Kinrooi. Hoewel een samenwerking tussen Kempische gemeenten en een Maaslandse gemeente op het eerste zicht als atypisch kan worden beschouwd, vormt dit magazine een eenvoudig behapbare combinatie van grensoverschrijdende troeven en verhaallijnen. Met een stroom aan interessante bezienswaardigheden en verhalen - toegelicht door de plaatselijke inwoners zelf - willen de drie gemeenten zowel de gasten als de eigen inwoners kennis laten maken met de ‘couleur locale’ in het noordoosten van de provincie.



Burgemeester van Kinrooi, Wim Rutten
: Toerisme is een zeer belangrijke economie binnen onze gemeente. We hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de opwaardering van onze jachthaven. Daarnaast dragen we met trots de titel van Aspergegemeente van Vlaanderen en noemen we onszelf terecht dé groentetuin van Vlaanderen. Kortom, meer dan genoeg troeven om in te spelen op de toeristische vraag van vandaag. Dat toerisme in onze gemeente aan kracht wint, zien we vandaag reeds in de toename van het aantal vakantiewoningen, B&B’s en camperplaatsen. Als gemeente kunnen we dit enkel toejuichen en faciliteren. Dat laatste doen we onder meer door gericht samen te werken met andere gemeenten. Dit magazine is een mooi voorbeeld van toeristische schaalvergroting op basis van gemeenschappelijke kenmerken.



Burgemeester van Bocholt, Stijn Van Baelen:
De titel van het magazine – Een stroom aan belevingen – spreekt voor zich. Het Limburgse toerisme zit al jaren in de lift. Daar waar we ons voor de pandemie vooral een bestemming voor (kortere) tweede vakanties mochten noemen, merken we wel dat de verblijfsduur mee evolueert. Met deze samenwerking breiden we ons eigen toeristisch potentieel verder uit én versterken we de verhaallijnen die vandaag al in de gemeente aanwezig zijn. Denk bijvoorbeeld aan het thema ‘bierbeleving’. Men zegt wel eens liever een goede buur dan een verre vriend. Wel, ik moet toegeven dat ik door dit magazine nieuwe inzichten heb gekregen die ik ervoor niet van mijn buren kende. Ik nodig dan ook zowel onze eigen inwoners als onze gasten uit om samen op deze ontdekkingstocht te gaan.



Burgemeester van Bree, Liesbeth Van der Auwera:
Voor mij is dit magazine een toonbeeld van authenticiteit. Op basis van enkele pijlers, zoals bv. het verbindende water, erfgoed of bieren, merk je al snel hoe complementair onze gemeenten zijn. Te vaak durven we niet over de grens te kijken. Dat hebben we vandaag – met dit magazine – wel gedaan. Daarnaast hebben we de mensen uit het veld gevraagd om hun verhaal met ons te delen. Het eindresultaat is een prachtige verzameling van grondeigen thema’s in een uniek magazine. Ik wil bij deze dan ook iedereen danken die hier een bijdrage aan heeft geleverd.


Het magazine ‘Een stroom aan belevingen’ is gratis verkrijgbaar bij de toeristische infokantoren van Bocholt, Bree en Kinrooi. 


$show=/p/streekproducten.html$type=blogging$l=1$c=10$m=0$p=1

$show=/p/recepten.html$type=blogging$l=1$c=10$m=0$p=1

$show=/p/restaurants.html$type=blogging$l=1$c=10$m=0$p=1

$show=/p/nieuws.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

$show=/p/evenementen.html$type=one$m=0$rm=1$sn=1$c=5$p=1

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/faq.html

$show=home

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

Naam

events,15,faq,4,in de kijker,74,nieuws,67,nieuwsbrief,61,recepten,20,restaurants,12,streekproducten,25,VVV Kinrooi,27,
ltr
item
Asperges uit Kinrooi: Kinrooi, Bocholt en Bree willen gasten verleiden met een "stroom aan belevingen"
Kinrooi, Bocholt en Bree willen gasten verleiden met een "stroom aan belevingen"
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj9XHyKdFhJut63ovpQUgVg9UHxwQTCtl8Qh5zaruDDi1Q4MWnzdr97-mhkwEgJLOaCcEzP58t-TP6MoRIje7U5_-SYrW-DO0zVzG0g1-536bUghYj48P20D5jnt4Lc7H6SPJeJWAgCcnW0flr2htaMRkifIgloACcTxn_paY_OH_K7nATF4_tJfjwIsQ/s16000/Cover%20brochure%20Kinrooi-Bocholt-Bree.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj9XHyKdFhJut63ovpQUgVg9UHxwQTCtl8Qh5zaruDDi1Q4MWnzdr97-mhkwEgJLOaCcEzP58t-TP6MoRIje7U5_-SYrW-DO0zVzG0g1-536bUghYj48P20D5jnt4Lc7H6SPJeJWAgCcnW0flr2htaMRkifIgloACcTxn_paY_OH_K7nATF4_tJfjwIsQ/s72-c/Cover%20brochure%20Kinrooi-Bocholt-Bree.png
Asperges uit Kinrooi
https://www.aspergesuitkinrooi.be/2022/09/kinrooi-bocholt-en-bree-willen-gasten.html
https://www.aspergesuitkinrooi.be/
https://www.aspergesuitkinrooi.be/
https://www.aspergesuitkinrooi.be/2022/09/kinrooi-bocholt-en-bree-willen-gasten.html
true
5196586728442941399
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten TOON ALLE Ontdek meer Reply Cancel reply Delete door Home PAGINA'S UPDATES Bekijk alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volgen THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy