Benodigdheden (voor 4 pers.)
- 16 mooie goed geschilde Kinrooise asperges
- 4 kipfilets van +/- 200 gr/stuk
- 12 schijven Maaslandse ham (vergelijkbaar met Par- maham)
- 400 gr krielaardappeltjes
- Maaslandse kruiden
- flesje Limburgse Witte (vergelijkbaar met Hoegaarden)
- 3 eigelen
- melkerijboter
Bereidingswijze:
- Kook de asperges af (gaar of bijtgaar).
- Snij de kipfilets in 3 delen, kruid met peper en zout en bak ze.
- Wikkel de Maaslandse ham rond de gebakken kipfilet en laat de kipfilet verder garen in de oven.
- Maak ondertussen de mousselinesaus:
> zet de melkerijboter op een laag pitje (geklaarde boter)
> klop de eigelen met de Limburgse Witte en peper en zout op een licht vuurtje
> voeg de gesmolten boter al kloppend toe tot je een luchtige mousselinesaus hebt
- Bak ondertussen de krielaardappelen en kruid met 5Maaslandse) kruiden.
- Leg per bord 4 asperge met hierop 3 stukken kipfilet uit de oven.
- Serveer dit met de mousselinesaus en de krielaardappeltjes.
Wil je asperges op Kinrooise wijze alvast een keertje proeven? Dat kan, dit gerecht is verkrijgbaar in een groot aantal restaurants in Kinrooi!
Wil je asperges op Kinrooise wijze alvast een keertje proeven? Dat kan, dit gerecht is verkrijgbaar in een groot aantal restaurants in Kinrooi!